Elektrische vloerverwarming

Ervaar optimaal wooncomfort!

Wij installeren elektrische vloer- en wandverwarming op twee manieren:

1. Stofvrij infrezen elektrische vloerverwarming:

Wanneer een opbouwvloer niet tot de mogelijkheden behoort, frezen wij de vloerverwarming stofvrij in. De freesafstand is afhankelijk van de keuze voor hoofdverwarming of bijverwarming.

Vrijwel alle bestaande vloeren zijn geschikt voor dit systeem. Heeft u een cementdekvloer, anhydrietvloer, betonvloer of een droogbouwvloer dan frezen wij deze stofvrij in met onze machines. Enige voorwaarde is dat de vloeren vlak zijn.

Kiest u, anders dan tegels, voor een nieuwe eindvloer van PVC, parket, hout of bijvoorbeeld een gietvloer dan dienen de vloerverwarmingsleidingen afgesmeerd te worden. Met name bij vloeren die verlijmd worden zoals PVC dient er ook geƫgaliseerd te worden.

“Na het aanleggen en installeren van de vloer- en wandverwarming
kan de tegelzetter direct aan het werk met betegelen.”

Bestaande tegelvloeren infrezen voor vloerverwarming
Ook als er een tegelvloer ligt waar een nieuwe vloer overheen komt is deze volledig stofvrij in te frezen. Omdat elke tegelvloer anders is voeren wij altijd eerste een proefslijp uit. In 90% van de gevallen kunnen we met onze speciale en krachtige machine de vloerverwarming stofvrij infrezen.

2. Binden op gegalvaniseerde netten

Bij deze manier word de vloerverwarmingskabel op gegalvaniseerde netten gebonden door middel van een bindpistool, waaronder wij reflectie isolatiefolie aanbrengen. Dit geeft een snellere reactie en een hoger rendement. Afhankelijk van de keuze voor hoofd- of bijverwarming wordt de kabel-afstand bepaald.

Deze (traditionele) manier van vloerverwarming aanleggen wordt meestal toegepast als er nog geen afwerk-vloer aanwezig is. Stofvrij infrezen is in dit geval niet nodig.

KWALITEIT:
“Wij gebruiken uitsluitend gegalvaniseerde netten! Bij standaard betonmatten treed roestvorming op wat door kan slaan in bijvoorbeeld uw natuursteenvloer met verkleuringen in de vloer tot gevolg.”

Langs de wanden brengen wij randisolatie aan, zodat de vloer ruimte heeft om uit te zetten, krimpscheuren tegen te gaan en warmteverlies naar de wanden te voorkomen.

“Na het aanleggen en isoleren van de elektrische vloerverwarming op netten
kan er gelijk gestart worden met de afwerkvloer van minimaal
35 mm tot maximaal 50 mm.”

Door heel Nederland

Leggen wij uw vloerverwarming!

BEL 0341-267211