Vloerverwarming

Vloerverwarming biedt een hoog comfort!

Vloerverwarming, aangenaam en comfortabel

Vloerverwarming biedt een hoog comfort en gaat slim met het energie verbruik om. Niet zo gek dus dat steeds meer mensen vloerverwarming laten installeren. Dankzij de moderne systemen van nu zijn er vele mogelijkheden. Door optimalisatie van de combinatie verwarming en controle via thermostaten bieden wij u moderne vloerverwarmingssystemen die naast een hoog comfort ook slim met uw energieverbruik omgaan. Alle vloerverwarmingssystemen worden door ons in een slakkenhuispatroon gelegd, waarbij de aan- en afvoerleidingen altijd naast elkaar komen te liggen. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de vloer. Een warme vloer is comfortabel wonen.

Door heel Nederland

Leggen wij uw vloerverwarming!

BEL 0341-267211

Vloerverwarming aanleggen

Wij maken gebruik van de 5-laags zuurstofdichte vloerverwarmingsbuis, tegenover een 3-laags buis is het grote voordeel dat de kwetsbare zuurstofdichte laag zich niet aan de buitenzijde van de slang bevindt en daardoor niet aan beschadiging onderhevig is. De garantie op de 5-laags zuurstofdichte vloerverwarmingsbuis is 50 jaar, waarvan 10 jaar met gevolgschade.

Alle vloerverwarmingssystemen worden door ons in een slakkenhuispatroon gelegd, waarbij de aan- en afvoerleidingen altijd naast elkaar komen te liggen. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over de vloer. Een warme vloer is comfortabel wonen.

Aansluiting op bestaande situatie

De vloerverwarming wordt door ons aangesloten op uw bestaande cv-systeem, stadsverwarming of warmtepomp. Via een zogeheten verdeler wordt het systeem opgewarmd tot maximaal 50° Celsius. Hiermee stookt u met een lage watertemperatuur en dat merkt u in uw energiekosten. Vloerverwarming kunt u op twee manieren toepassen:

Hoofdverwarming
Bij hoofdverwarming wordt de gehele ruimte verwarmt door vloerverwarming. Radiatoren en andere verwarmingsbronnen zijn dus overbodig indien de vloer geïsoleerd is. Bovendien leidt hoofdverwarming tot lagere stookkosten. Omdat radiatoren een ruimte sneller verwarmen dan vloerverwarming, zouden in geval van bijverwarming, de radiatoren deels dicht moeten om de kou van de vloer te krijgen.

Bijverwarming
Vloerverwarming kan ook gebruikt worden als aanvulling op uw centrale verwarming. In dat geval spreken we van bijverwarming. De vloerverwarming zorgt voor een behaaglijke vloertemperatuur, de radiatoren of overige verwarmingsbron doet de rest.